2-årig HF studenter

26.06.2018

HF - stadig – korteste vej til studenterhuen
Katrine Kiss Jørgensen og Christian Høj fra VUC i Ringsted kan nu skrive ”student” på visitkortet. De blev færdige præcis samtidigt med deres 2-årige HF – de afsluttede begge med engelsk B.

Translokation 28. juni, 15-17.00

Foyeren på skolen er i disse dage fyldt med forventningsfulde forældre og glade venner, der venter lige så spændt som studenterne selv. Det er i dag sidste eksamensdag, og translokationen er i morgen fra 15-17.00 på Ahorn Allé 1.

Målrettede studenter
Katrine er 18 år – har taget den direkte vej fra 10. klasse til HF og skal læse videre i København – en professionsbachelor i finans. ”Matematik – og min lærer – har bare været det bedste”, fortæller Katrine, som glæder sig til at bruge al matematikken på studiet. Katrine afslutter med meget fine karakterer og regner med at komme ind i København. Om hun vil flytte fra Ringsted er endnu ikke besluttet. Katrine valgte bevidst en HF: ”Man skal op i alle fag, så er der ikke noget, der er overladt til tilfældighederne”, fortæller den meget målrettede Katrine. Det har også spillet positivt ind, at man kan blive student på bare 2 år.

Christian er 26 år, og er også helt skarp på, hvad der skal ske efter endt eksamen. ”Det er en stor dag for mig”, siger Christian. ”Lige siden jeg kom ind på HF for 2 år siden, har jeg kæmpet for at komme godt igennem – det har været en sej kamp, men nu er jeg i mål”. Christian fortæller, at det har været en personlig rejse – en stor personlig udvikling – lige så meget som en faglig udfordring. Christian fremhæver faget kultur- og samfund, KS, (samfundsfag, historie og religion), som yndlingsfaget – og det gav også et 10-tal. Christian har søgt ind som serviceassistent på regionssygehuset i Køge – ”dét, der i gamle dag hed portør”, som han siger. ”Jeg har tidligere arbejdet som SOSU-hjælper, men ville gerne noget andet og mere. ”Nu har jeg besluttet mig – og målet er et job i psykiatrien”, fortsætter han. ”Min kæreste er meget ambitiøs, og arbejder hårdt med sine studier – så det passer fint, at jeg ikke skal have en teoretisk uddannelse lige med det samme – men måske på lidt længere sigt. ”Der har været mange bolde i luften, men nu er de fleste landet rigtig godt”, som Christian slutter af med at sige.

Om 2-årig HF
På HF skal man til eksamen i alle fag. Så der er travlt i eksamenstiden, både for skolens personale og de studerende, der skal læse op til alle fag. På den 2-årige HF følger man sin stamklasse hele vejen. Denne HF-uddannelse er typisk for unge målrettede studerende, der ved, hvad de vil allerede efter grundskolen. HF tilrettelægges, så man får lige præcis de fag, man skal bruge for at komme videre med sin uddannelse. Det tager 2 år, så HF er den hurtigste vej videre i uddannelse.