Citater fra translokationstalerne

04.07.2018

”I er klar til at fejre jeres eksamener. I skal i mange forskellige retninger. Men én ting har I til fælles: I har gennemført et uddannelsesforløb her hos os, som har gjort jer klar til den næste udfordring, som skal bringe jer nærmere den uddannelse, det job og den tilværelse, som I hver især går og drømmer om”.
” De bedste til at fortælle om udfordringer, muligheder og problemstillinger omkring videre uddannelser og karriere, ja, det er jer”. Derfor vil jeg også opfordre til at give besked til os, hvis I har lyst til og mod på, at vende tilbage som rollemodeller, og bruge en eftermiddag på at fortælle om jeres vej videre i uddannelse eller job”.
”I hele denne her debat om uddannelse og økonomi får jeg lyst til at nævne et citat, af en tidligere rektor på Harvard University, Derek Bok: Han sagde vedrørende debatten om uddannelse og økonomi: ”Hvis du synes, uddannelse koster mange penge, så prøv uvidenhed”.
”Uddannelse, job og karriere er vigtigt, men husk også alle de nære værdier, for i sidste ende er de faktisk noget af det allervigtigste.
Tak for en fantastisk tid sammen med jer.
Tillykke med jeres flotte eksamener
Held og lykke, og god vind fremover.
”Jeg kom til VUC i 2.HF og kendte ikke noget til VUC – kun det der platte med Voksne Uden Chancer – men tak til skolen, lærerne, klassen for at tage så godt imod mig. Jeg skulle bare hurtigt igennem, og så blev jeg så glad for at gå her.
Vi kommer her med forskellige muligheder, ønsker og drømme – fik chancen på VUC, så jeg vil bare sige: ”Vi Udnyttede Chancen” – stort tak for det!”
”Jeg har desværre ikke haft fornøjelsen af at gå her så længe – jeg er tilflytter og valgte at tage mit andet år her på VUC. Jeg skal være ærlig og sige, at det ikke var den nemmeste beslutning. Det eneste, jeg havde hørt om VUC var et par platte jokes, og at det primært var ’’voksne’’ som gik der. Det var jo så her, jeg så lidt op og ned af mig selv og tænkte: ’’Jeg føler mig s’gu ikke særlig voksen – jeg bor hjemme – jeg ser pinligt mange Disney-film i forhold til min alder’’ – men jeg valgte at give det en chance alligevel. Det er den bedste beslutning, jeg har taget! Én af de primære grunde til, at jeg flyttede i første omgang, var at jeg ikke følte min relation til de lærere jeg havde, var særlig god – noget af det fedeste her på VUC har været en kombination af mindre aldersforskel mellem elever og lærere, og utrolig kompetente lærere har gjort, at der har været en ekstrem gensidig respekt”.
”Al spøg til side, så har det været en fornøjelse. Jeg vil gerne sige tak til alle vores mega søde, dygtige, og ikke mindst overbærende lærere. I har gjort det til en fornøjelse! Og tak for minderne, og god vind fremover”.
”Mange tror, at en HF er langt nemmere at tage end så mange andre gymnasiale uddannelser. Men der må jeg altså skuffe dem, der tror det. På HF knokler vi ligeså meget som på alle andre gymnasier. Der er ikke noget der hedder udtræksfag, hvilket vil sige at man altså skal op til eksamen i ALLE fag”.
”Jeg har længe set frem til denne dag, hvor det hele var overstået og jeg endelig kunne kalde mig student. Men nu hvor jeg faktisk er nået til vejs ende, er det næsten lidt trist.
Jeg kommer til at savne at gå her. De fleste af mine medstuderende fra HF enkeltfag forsætter næste år, og jeg ville egentlig lidt ønske at jeg skulle forsætte sammen med dem.
Et stort tillykke og al held og lykke frem over.
Jeg kender jer ikke personligt, jeg kender ikke jeres individuelle historier, men jeg kender den overordnede grund til, hvorfor man starter på VUC.
Vi er her for at forbedre os selv, gennem gensidig respekt, åbenhed og mulighed for læring gennem vores kontraster. Vi har hver vores skævheder, vi har forskellige kulturer, traditioner. Alene på ét år har jeg lært så meget mere, end jeg tidligere har på 1,5 år på et traditionelt gymnasium.
Jeg tror, og jeg håber at hver dag, I har begået jer her på skolen, har det været en dag, hvor I gradvist er blevet klogere. I har delt kompetencer med hinanden, modtaget læring fra kompetente medarbejdere, og lært jer selv at kende.
De præmisser er nogle, vi kun hver især kan arbejde på. Og til dét behøver vi ikke måle eller spejle os i hinanden. I sidste ende skal vi fejre os selv, som Panama fejrede sit ene mål, selv om de tabte til England