Fest, farver og fremtid på VUC i Ringsted

19.06.2018

Zita Anna Fogde Hansen kunne i dag fejre sin HF-eksamen med karakteren 10 i mediefag C. På billederne ses Zita sammen med gode venner og klassekammerater. Zitas mor var endda kommet helt fra Rørvig for at fejre sin datter. Læg mærke til den særlige studenterhue.

Stort tillykke til Zita med eksamen.

Psykologistudiet venter
Zita mangler dog en enkelt eksamen, i engelsk A, som hun har valgt at udskyde til efteråret. Hun fejrer alligevel eksamen sammen med resten af kammeraterne i næste uge, når vi har translokation på VUC i Ringsted, torsdag d. 28. juni.

Zita vil måske læse psykologi, og derfor skal hun have gode karakterer, så hun kan søge ind på universitetet. Det ser godt ud – indtil videre er der ingen karakterer under 7. Så sommer og efterår skal bruges til at afklare, hvilken uddannelse, hun vil søge ind på, mens Zita arbejder.

HF har taget på 2 år – og på skolen kender vi hende som en yderst målrettet studerende. Zita fortæller: ”Jeg har prøvet meget forskelligt; er uddannet bygningsmaler og har arbejdet som pædagogmedhjælper, men søgte ind på HF for at bevise over for mig selv, at jeg kunne tage en gymnasial uddannelse”.

Om skolen fortæller Zita, at ”Jeg havde hørt, at lærerne var var superdygtige – og det var de!” Zita fortæller også, at hun havde valget mellem Slagelse og Ringsted, men valgte Ringsted, fordi det er en lille afdeling med et nært og trygt studiemiljø. ”Det har været rigtigt godt at gå på VUC. Jeg har fået nogle gode venner – se bare hvor mange der er mødt op i dag for at fejre mig – selv om jeg ikke engang er helt færdig”.

Fest, farver og fremtid
Zitas studenterhue er special-designet – med en masse farver – inspireret af egne tatoveringer – og farverne fortæller om den store personlige rejse, hun har været på. ”Jeg er, næsten i et tidligere liv, erklæret talblind, men fik alligevel 10 i matematik på 1. år. Så måske er jeg ikke talblind længere?” Zita er og har været en vigtig rollemodel for de yngre klassekammerater – hun er nemlig klassens ældste – 30 år. Men hvad gør det, når livet ligger foran én, og man skal arbejde til man bliver mindst 70?

Om 2-årig HF på VUC
På HF skal man til eksamen i alle fag. Så der er travlt i eksamenstiden, både for skolens personale og de studerende, der skal læse op til alle fag.

På den 2-årige HF følger man sin stamklasse hele det første år, og først 2. år er der valgfag. På denne HF-uddannelse har vi målrettede unge og voksne studerende, der ved, hvad de vil, når de begynder på VUC. Uddannelsen tilrettelægges, så man får lige præcis de fag, man skal bruge for at komme videre med sin uddannelse. De tager 2 år, så HF er den hurtigste vej videre i uddannelse.