HTX hue på efter afslutning af HF

20.06.2018

Maria Grasme Nørgaard, 24 år, kunne i dag sætte sin HTX-hue på hovedet efter at have fået karakteren 10 i historie B på VUC i Ringsted.

HF enkeltfag var en rigtig god løsning for Maria, som kun manglede ganske få fag – idet hun oprindeligt kun manglede 3 måneder på HTX. I stedet for at tage alle fag om, er det en fantastisk mulighed at skræddersy HF-uddannelsen med lige præcis de fag på de niveauer, Maria skal bruge for at kunne søge ind på Absalon. Lige nu ligger vejen åben, da Maria afslutter med et ret højt gennemsnit. Planen er linjefag i dansk og matematik – om 1 års tid. Først venter et sabbatår, hvor Maria vil arbejde. ”Jeg vil gerne arbejde med dyr og natur på lidt længere sigt”, fortæller Maria, ”og med en læreruddannelse kan jeg arbejde som naturvejleder – det er dét, der er min plan”.

HF tager 2 år – med mindre man kun mangler de sidste fag. I Marias tilfælde blev det til 1 år på VUC i Ringsted. ”Jeg har været rigtig glad for at gå her”, fortsætter Maria. Alt er individuelt tilrettelagt – men også meget krævende. Mange tror, at det er let at tage en HF, men jeg blev overrasket over, hvor meget det kræver at skulle til eksamen i alle fag. ”HF er hårdt og målrettet – men det har helt sikkert været det værd”.

På billedet ses Maria med rektor VUC Vestsjælland Syd, Hanne Michelsen.