Sundhedsugen i Slagelse kommune, fokus på mental sundhed

Slagelse kommune havde i uge 41 fokus på mental sundhed.

VUC er med i et EU-projekt sammen med Slagelse kommune. I det første forløb i foråret 2018, fortsatte 85% af de kursister, der gennemførte forløbet på VUC, i videre uddannelse.
Projektet er 3-årigt. Ungehuset i Slagelse (jobcentret) visiterer de unge, som er et godt stykke vej fra at blive uddannelsesparate. Disse unge har typisk ikke faglige udfordringer, tværtimod er mange fagligt stærke, men socialt og personligt kan de have mange og store ting at slås med. Formålet med kurset, der varer 20 uger, er at gøre de unge parate, personligt og socialt til at fortsætte i videre uddannelse. Nyt hold i gang, i efteråret 2018.

EU-projektet KommUdd arbejdede i uge 40-41 med temaet "identitet og mental sundhed".

Kursisterne læste noveller om emnet, arbejdede med psykologi omkring sindets udvikling og identitetsdannelse, med deres egen livshistorie. Holdet lavede tidslinjer og mind maps over deres egen livshistorie og fremtidsdrømme.

Der var også et kreativt aspekt i forløbet, hvor kursisterne igennem maleri udtrykte deres egen identitet igennem billeder.

Torsdag d. 11. oktober var der fernisering, hvor indbudte gæster blev budt på snack og lidt at drikke, og hjemmebagt kage. Væsentligst var dog kursisternes egne fortællinger, der fulgte med billederne, som de mange gæster fik at høre under ferniseringen.